<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Champagnesalg for over en million i det britiske Overhuset

Britiske lorder og ladyer i Overhuset kjøpte champagne for nesten 90.000 pund mens de utøvet sitt politiske virke i fjor. Det er mer enn på fem år.

  Publisert 2. jan. 2024 kl. 07.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 140 ord
  ØKTE: Champagnesalget i det britiske Overhuset øker og endte på godt over én million kroner i fjor. Foto: NTB

  Barene i Overhuset solgte i fjor 1589 flasker champagne, til en samlet sum av 88.987,90 pund, ifølge tall som er utlevert i tråd med den britiske offentlighetsloven. Beløpet tilsvarer rundt 1,15 millioner kroner med dagens kurs.

  Champagnesalget i overhuset økte med drøyt 3500 pund fra 2022, og fjorårets omsetning var den største på fem år. I pandemiåret 2020 fikk salget en skikkelig knekk – fasiten viste 180 flasker til snaut 9000 pund.

  Det skotske nasjonalistpartiet som ikke har noen medlemmer i Overhuset og er imot hele ordningen med et kammer der mange av representantene ikke er valgt, sier champagnesalget er et tegn på en «overdådig livsstil».

  Overhuset har 785 medlemmer. De fleste er adelige som har fått både tittelen og setet på livstid, men det er også medlemmer med arvede privilegier, og 26 av landets 42 anglikanske biskoper og erkebiskoper sitter i Overhuset.

  (NTB)