<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Risikerer å bryte lånevilkår

Elektroimportøren sliter med et svakt marked, og advarer mot lånebrudd. Selskapet er i dialog med DNB.

Publisert 25. jan. 2024 kl. 07.47
Oppdatert 25. jan. 2024 klokken 08.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
ADVARER: Elektroimportøren, ledet av Andreas Niss. Foto: Jørgen Hyvang

Elektroimportøren risikerer å bryte med lånevilkårene i første kvartal, går det frem av en børsmelding sendt ut onsdag kveld.

«Markedsforholdene har vært utfordrende over lengre tid, hovedsakelig drevet av lavt privat forbruk og generelt lavere etterspørsel. Både inntekter og resultater var svakere enn ventet i desember, og foreløpige tall indikerer at denne trenden har fortsatt inn i januar», skriver selskapet.

Ifølge gjeldende låneavtale med DNB skal netto rentebærende gjeld (NIBD) ikke ikke overstige 4,0 ganger EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger) i fjerde kvartal 2023, første kvartal 2024 og andre kvartal 2024. Basert på foreløpige tall vil vilkåret være oppfylt for fjerde kvartal, men altså ikke første kvartal i år dersom markedsforholdene ikke bedres.

Er i DNB-dialog

Selskapet venter nå å rapportere inntekter på rundt 490 millioner kroner i fjerde kvartal og bruttomarginer som er svakere enn i kvartalet før.

Basert på nåværende utsikter har Elektroimportøren ifølge meldingen innledet dialog med DNB for å oppnå dispensasjoner fra lånevilkårene eller alternativt en refinansiering av eksisterende fasiliteter, som forfaller i 2025. Selskapet vil foreløpig ikke gi noen forsikringer på utfallet av disse forhandlingene.

Elektroimportøren legger frem sin rapport for fjerde kvartal torsdag 15. februar.