<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Et XXL-bud er på vei, og dette er signalet

XXLs Danmark-exit signaliserer at britiske Fraser Group er på vei til å ta over, men et bud trenger ikke å bli hyggelig, tror aksjekommentator Karl Johan Molnes.

Publisert 12. feb. 2024 kl. 13.20
Oppdatert 12. feb. 2024 klokken 13.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
- Er ikke sikkert et XXL-bud fra Frasers blir så hyggelig
12.02.2024 Kvartalsrapporten fra XXL viser hvor mye selskapet sliter, mens oppryddingen er i gang. Aksjekommentator Karl Johan Molnes og investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet diskuterer.

XXL kutter på alle bauger og kanter for å bli lønnsomme igjen, og ble hardt straffet da rapporten for fjerde kvartal ble sluppet torsdag i forrige uke.

– Det er en oppvask etter den tidligere feilslåtte strategien om å erobre verden med gammel butikkdrift, sa investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet da han gjestet Børsmorgen mandag.

– XXL er i en motbakke nå med konsumenter som ikke er i toppform med det høye prispresset som gjør at man venter med de nye skiene. Markedet er vanskelig, fortsatte han.

Tror Fraser snart vil by

Finansavisens aksjekommentator Karl Johan Molnes tror den britiske sportsgiganten Fraser Group er i ferd med å ta over XXL.

– De legger trolig inn et bud på et eller annet tidspunkt, men det er ikke sikkert det blir så hyggelig. Kanskje kommer det i form av en kapitalutvidelse, sa han.

– Signalet kommer jo når XXL går ut av Danmark, der Fraser er store. De fikk Danmarks største sportsbutikkjede i fanget fordi noen russiske oligarker ble tvunget til å selge, la Molnes til.