<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elkjøp-beiler gir opp – kinesere får én uke

Amerikanske Elliott gir opp å by på Elkjøp-eieren Currys, etter gjentatte avvisninger. Nå kan elektronikkjeden bli kinesisk.

Publisert 11. mars 2024 kl. 11.36
Oppdatert 11. mars 2024 klokken 11.37
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 348 ord
I SPILL: Elkjøp-eier Currys. Foto: NTB

Det amerikanske investeringsselskapet Elliott Investment Management har trukket seg fra en potensiell overtagelse av det britiske elektronikkonsernet Currys, ifølge flere internasjonale medier.

BØRSFALL: Currys-aksjen stuper mandag. Her en Currys-butikk i London. Foto: Bloomberg

Currys har totalt 823 utsalgssteder fordelt på åtte land, der Elkjøp-kjeden står for drøyt halvparten, med sine 426 butikker i Norge, Sverige, Danmark og Finland samt franchise-virksomheter på Færøyene, Grønland og Island.

Elliott opplyser at firmaet har gjort flere forsøk på å komme i kontakt med styret i Currys, men at det er blitt avvist hver gang.

Elliott vurderer nå at de ikke har tilstrekkelig med informasjon til å komme med et tredje, forbedret bud på Currys, melder Bloomberg.

Flere avvisninger

Nylig har Elliott kommet med bud på 62 og 67 pence pr. aksje, som verdsetter Currys til opp mot 760 millioner pund – drøyt 10,1 milliarder kroner – men begge fremstøtene er blitt avvist av Currys, som hevder konsernet er verdt betydelig mer, ifølge nyhetsbyrået.

Avvisningene av Elliott skal også være støttet av Currys-aksjonæren Redwheel, som også hevder Currys er verdt mye mer.

Kina-gigant har én uke

Currys-aksjen får juling på London-børsen mandag etter Elliotts beslutning.

I 11.30-tiden norsk tid er aksjen ned rundt 8 prosent til 59,60 pence. Ifølge Bloomberg ble den handlet rundt 47 pence før Elliotts første bud ble kjent i forrige måned – etter et kursfall på nesten 60 prosent de seneste tre årene.

Med Elliott ute av dansen, pekes det nå mot den kinesiske netthandelsgiganten JD.com, som også skal ha vist interesse for Currys. Noe bud er det imidlertid ikke blitt ennå.

I henhold til britiske regler rundt overtagelser, vil JD.com måtte komme med et formelt bud innen 18. mars, ifølge BBC. Samtidig er Elliott nå hindret fra å gjøre nye fremstøt de neste seks månedene, med mindre Currys-styret ombestemmer seg eller et konkurrerende bud kommer på bordet.