<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser kjempepotensial for blodfortynner

Bayer tror fire produktkandidater, deriblant én mot blodpropp, kan gi opptil 128 milliarder kroner i årlige inntekter. Aksjen stiger over 4 prosent.

Publisert 10. jan. 2023 kl. 16.08
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 260 ord
NYE PROGNOSER: Fra Bayer, ledet av Werner Baumann. Foto: Bloomberg

Bayer slapp tirsdag prognoser for sin produktkandidat asundexian myntet på farlige blodpropper. Den tyske giganten spår at årlige inntekter vil toppe ut på over 5 milliarder euro, og estimerer innsendelsenKreftpasient saksøker for hundrevis av millioner av søknad om godkjennelse til 2026, melder Reuters.

Den neste generasjons blodfortynneren er en av fire kandidater Bayer håper kan erstatte noen av inntektene fra bestselgeren Xarelto, som mister patentbeskyttelsen i Europa i 2026. Det årlig totale inntektspotensialet for de fire kandidatene blir oppgitt til over 12 milliarder euro.

Varsler nye tester

Som en del av dette har tyskerne høynet prognosen for nyremedisinen Kerendia fra mer enn én til mer enn 3 milliarder euro i årlig maksimalt salg.

– Sterkt opptak i USA og vekstutsikter i Kina gjør at bildet ser lysere ut, sier Bayers farmasøytiske sjef Stefan Oelrich til Reuters.

For asundexian har positive resultater for blødning under midtfase-undersøkelser ifølge nyhetsbyrået styrket håpet om at kardiologer vil bytte til den nye kandidaten. Selskapet vil følge opp med langt bredere senfase-undersøkelser for nye funn om effektiviteten.

Arvet problemer

Til tross for seire i rettssalen i det siste, har Bayer-aksjen vært tynget av tvistesaker rundt ugressmiddelet Roundup og forurensning tilknyttet kjemikalier kjent som PCB. Tyskerne arvet begge sakene med oppkjøpet av Monsanto for over 60 milliarder dollar i 2018.

Aksjens svake kursutvikling har fått aktivistinvestorer som Inclusive Capital Partners på banen, drevet av by hedgefond-veteranen Jeffrey Ubben. En annen aktivist, Elliott, kjøpte seg inn for 1,1 milliarder euro i Bayer i 2019, men har ifølge Reuters holdt en lav profil.

Bayer stiger over 4 prosent på Frankfurt-børsen tirsdag ettermiddag.