<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kutter prisen med 70 prosent på insulin i USA

Eli Lilly skal kutte listeprisene på sine mest populære insulinprodukter med 70 prosent i USA. 

Publisert 1. mars 2023 kl. 19.52
Oppdatert 1. mars 2023 klokken 20.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord
KUTTER: Insulingiganten Eli Lilly kutter prisene på insulin.  FOTO: Bloomberg

Eli Lilly melder onsdag at det vil kutte listeprisen med 70 prosent på de mest vanlige utskrevne insulinproduktene, Humalog og Humulin, fra fjerde kvartal i år.

Sammen med Sanofi og Novo Nordisk, står Eli Lilly for over 90 prosent av omsetningen på insulin i USA.

Eli Lilly vil også senke prisen på sin Lispro-insulininjeksjon til 25 dollar pr. hetteglass og sette et pristak på 35 dollar pr. hetteglass på samtlige merker som vil gjelde i omtrent 85 prosent av amerikanske apoteker. 

– Det aggressive priskuttet vi nå annonserer burde gjøre en skikkelig forskjell for amerikanere med diabetes. Ettersom disse priskuttene vil ta tid for forsikringsselskapene og apoteksystemene å implementere, tar vi ytterligere steg ved å umiddelbart sette tak på pasientens utgifter for pasienter som bruker Lilly-insulin og som ikke dekkes av den nylige Medicare Part D-taket, sier adm. direktør David A. Ricks i Eli Lilly.

Joe Biden oppfordret tirsdag kongressen og andre produsenter til å senke prisen på insulin slik Eli Lilly hadde gjort. 

Ricks sa i en mediesamtale at han ikke hadde snakket med Biden-administrasjonen om endringen før den ble kunngjort, men at han tidligere hadde snakket med lovgivere som prøvde å senke insulinprisene, inkludert den republikanske senatoren, Susan Collins.

Sanofi og Novo Nordisk har på nåværende tidspunkt ikke foretatt noen prisjusteringer.