<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hastelåner til blodrente

Observe Medical har landet kortsiktige låneavtaler på 10 millioner kroner. Rente: 20 prosent.

Publisert 23. mars 2023 kl. 17.22
Oppdatert 23. mars 2023 klokken 17.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord
LÅNER DYRT: Observe Medical, ledet av Rune Nystad (t.v.). Her sammen med tidligere toppsjef Björn Larsson. Foto: Bård Gudim

 

Observe Medical har inngått låneavtaler på 10 millioner kroner for sine kortsiktige finansieringsbehov, går det frem av en børsmelding torsdag.

Selskapet får utbetalt halvparten umiddelbart, mens utbetalingen av den andre halvparten betinges av en enighet mellom partene. Lånene er garantert av aksjonærer i selskapet. 

Hvert lån går over 12 måneder til en årlig rente på hele 20 prosent, som skal betales fullt for hele perioden – også hvis lånene er forhåndsbetalt av selskapet.

Obligasjon og emisjon

Observe Medical omtalte i en børsmelding 14. desember i fjor planene om å utstede et obligasjonslån på 30-50 millioner kroner i løpet av første kvartal, noe som ventes fulgt opp av en emisjon på 100-150 millioner kroner midtveis i 2023. 

Nettoprovenyet fra transaksjonene skal brukes på to planlagte oppkjøp som ventes sluttført i løpet av første kvartal, i tillegg til arbeidskapital og andre vekstinitiativer.