<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BergenBio varsler kriselav kurs i emisjon

Tegningskursen i BergenBios fortrinnsemisjon, som delvis er garantert av investor Trond Mohn, er satt til 0,1 kroner pr. aksje.

Publisert 20. mai 2023 kl. 16.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
SÅRT TILSKUDD: Det har ikke gått riktig helt på skinner for bioteknologiselskapet BergenBio. Nå er tegningskursen satt til 10 øre i kriseemisjonen. Foto: NTB

I april annonserte biotekselskapet BerGenBio at det vil hente opptil 250 millioner kroner i en delvis garantert fortrinnsemisjon med hjelp fra Arctic Securities og Carnegie. 175 millioner kroner er allerede garantert av blant andre Trond Mohns Meteva og Investinor.

Aksjen halverte seg til 2,33 kroner rett etter meldingen. Siden har aksjen falt til 1,95 kroner. 

I henhold til garantiavtalene skal tegningskursen i emisjonen være den teoretiske ex-rettighetskursen (TERP) basert på volumvektet gjennomsnittspris (VWAP) de tre handelsdagene før dato for generalforsamlingen, fratrukket en rabatt på 37,5 prosent.

Denne er nå satt til 0,1 krone pr. aksje, ifølge en børsmelding fra selskapet lørdag.

– Ekstrem utvanning

Meldingen fikk DNB Markets-analytiker til å kutte kursmålet fra 9 til 1 krone og gå rett til en salgsanbefaling.

«Vi kommer til å se en ekstremt stor utvanning på grunn av hvordan emisjonen er strukturert og med de store rabattene. Dette sammenstilt med vår oppfatning av interessen for BerGenBio», sa han til Finansavisen den gangen.

Han anslår at BerGenBio brenner rundt 300 millioner kroner i året, og trekker frem at det er veldig få triggere for selskapet fremover. Han tror også at BergenBio må på ny pengejakt innen halvannet til to år.