<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utfordrer diabetesgiganter

Pfizer tar opp kampen mot Novo Nordisk og Eli Lilly. Ny studier viser at selskapets nyeste tabletter for vektnedgang er minst like effektive som Ozempic.

  Publisert 22. mai 2023 kl. 22.46
  Oppdatert 22. mai 2023 klokken 22.55
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 161 ord
  NYESTE: Pfizer går inn i det meget lukrative markedet for vektnedgang. FOTO: Bloomberg

  Pfizer er det nyeste legemiddelselskapet som dypper tærne i det lukrative markedet for vekttap.

  En ny studie viser at Pfizers tabletter med virkestoffet danuglipron, er like effektiv som Novo Nordisks injiserbare Ozempic for pasienter med type 2-diabetes.

  Den kliniske studien finner at tablettene senket blodsukkeret hos pasienter ved alle doser og reduserte kroppsvekten etter 16 uker sammenlignet med placebo-tabletter.

  Behandling med en dose på 120 milligram (høyeste dose) to ganger daglig resulterte i gjennomsnittlig vekttap på rundt 4,6 kilo etter 16 uker, i følge studien.

  Studieresultatene antyder derfor at danuglipron kan være like effektivt for vekttap som Ozempic, selv om det er markante forskjeller i doseringsnivået.

  Ved bruk av Novo Nordisks Ozempic er gjennomsnittlig vektnedgang på 4,5 kilo i løpet av 30 uker med en injeksjon på 1 milligram ukentlig.

  Pfizer tester også et annet virkestoff, lotiglipron, som kan tas en gang daglig, og har uttalt at det planlegger å starte fase 3-utviklingen bare for ett av de to kandidatene. 

  Aksjen steg 5,36 prosent til 38,74 dollar mandag.