<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppdatering om NIPU-studien: effektmål er ikke nådd

I april meldte Ultimovacs om forsinkelser. Nå skriver selskapet at de ikke har nådd effektmålet for kreftvaksinen UV1.

Publisert 8. juni 2023 kl. 08.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
IKKE NÅDD EFFEKTMÅL: Konsersjef Carlos de Sousas i Ultimovacs melder om at effektmål ikke er nådd.  Foto: Ultimovacs

 

Ultimovacs' NIPU-studie, hvor kreftvaksinen UV1 ble testet ut i kombinasjon med standardbehandling med immunterapi hos andre-linje pasienter med avansert lungehinnekreft, ikke nådde effektmålet knyttet til progresjonsfri overlevelse (PFS). 

«Ytterligere analyser fra studien indikerer forlenget overlevelse hos pasienter som ble behandlet med UV1, men pasientene må følges i en lengre periode før det er mulig å trekke en konklusjon», skriver selskapet i meldingen.  

Åslaug Helland, prosessor ved Oslo Universitetssykehus og prosjektleder for NIPU-studien, sier i meldingen at hun synes resultatene er oppmuntrende og ser frem til å utforske videre om vaksinen gir økt overlevelse i en pasientgruppe som har en kreftsykdom som er meget vanskelig å behandle.

Ultimovacs holder en webcast torsag 8.juni klokken 10:00. Dataene vil bli analysert og vurdert nærmere, og vil bli presentert i sin helhet av Helland på en kommende konferanse. 

TDN Direkt