<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SoftOx Solutions har inngått avtale med kreditorene

SoftOx Solutions har inngått en avtale med selskapets kreditorer om en ny tilbakebetalingsplan.

Publisert 9. juni 2023 kl. 08.37
Oppdatert 9. juni 2023 klokken 08.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 244 ord
INNGÅR AVTALE MED KREDITORENE: Geir Hermod Almås, sjef i SoftOx Solutions. Foto: Iván Kverme

 

SoftOx Solutions har inngått en avtale med selskapets kreditorer om en ny tilbakebetalingsplan. I tillegg har selskapet hentet inn 15 millioner kroner i ny egenkapital og gjeld.

I tillegg har selskapet hentet inn 15 millioner kroner i ny egenkapital og gjeld. Ny egenkapital er på 3 millioner kroner til 8 kroner per aksje. Den nye gjelden er på 12 millioner kroner, med forfall i januar 2024 med en rente på 25 prosent for perioden i tillegg til warrants for kjøp av aksjer for totalt 42 millioner kroner for 8 kroner per aksje.

Kreditorene har avtalt en avtale hvor de får 25 prosent innen utgangen av juni, 25 prosent innen utgangen av september og sluttbeløpet inkludert forsinkelsesrenter innen utgangen av året.

– Vi utforsker for tiden en rekke spennende muligheter for å kommersialisere teknologien vår, og jeg setter pris på at våre kreditorer har gitt oss spillerom til å fortsette disse samtalene. Dette, sammen med kapitalinnhentingen, tar selskapet ut av den pressede økonomiske situasjonen og gir styret tid til slutten av året til å forfølge disse mulighetene, sier Geir Almaas, adm. direktør i SoftOx Solutions.

SoftOx Solutions skriver i en børsmelding at selskapets ansatte og styremedlemmer har vedtatt å utsette betaling av lønn og gjeld for inntil 6 millioner kroner på tilsvarende vilkår som långiverne. I kombinasjon med en vesentlig kostnadsreduksjon og finansiering fra statlige midler har det senket selskapets «burn-rate» av kontanter til ca. 1 million kroner pr. måned.

Hittil i år har aksjen falt over 70 prosent.