<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Revolusjonerende kreftstudie sender aksje til værs

Negative kreftresultater gir positive børsresultater for norsk biotek-aksje.

Publisert 11. aug. 2023
Oppdatert 11. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 258 ord
AKSJE TIL VÆRS: Adm. direktør Øystein Rekdal i Lytix Biopharma. Foto: Eivind Yggeseth

 

I april tidligere i år opplyste bioteknologiselskapet Lytix Biopharma, som forsker på vaksiner mot kreft, at de var i gang med en ny studie. I dag kom de første fase 2-dataene fra studien. De positive nyhetene sender aksjen opp 16,5 prosent i børsåpningen. 

De kliniske resultatene viste at medisinen dreper 100 prosent av kreftcellene hos 4 av 6 pasienter med vaksinen. I tillegg hadde 95 prosent av kreftcellene opphørt i den femte pasienten og medisinen hadde også virket på den sjette pasienten. 

De gode resultatene medfører at vaksinen kan være den første ikke-kirurgiske måten å fjerne hudkreft på, som er den mest vanlige formen for kreft i USA. Resultatene er så gode at de kan fremskynde det kliniske utviklingsarbeidet. 

Truffet blink 

– Det kan ser ut til at vi har truffet blink her, både med valg av lisenspartner (Verrica) og den kreftformen de satser på å bruke vårt legemiddel på. Det essensielle i meldingen Verrica sendte ut i går er at de nå har dokumentert at vi har en legemiddelkandidat som kan ha et potensiale i den mest alminnelige kreftformen som finnes, sier adm. direktør Øystein Rekdal til Finansavisen. 

Selskapet ble notert på Euronext Growth i juni 2021, og har steget 17,9 prosent i 2023.

– Vi ser nå frem til å se resultatene fra del 2 av fase 2 som undersøker optimalisering av doseringsregimet. Det er forventet å avslutte i første halvdel av 2024, sier han. 

Rekdal hevdet tidligere i år at de har funnet et molekyl som dreper kreftceller og trigger immunforsvaret, og drømmer om at det kan virke mot mange forskjellige former for kreft.