<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rally i norsk legemiddelaksje

Photocure stiger 30 prosent på Oslo Børs onsdag etter annonsering av vellykket studie.

Publisert 20. sep. 2023 kl. 12.43
Oppdatert 20. sep. 2023 klokken 12.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
POSITIV STUDIE: Daniel Schneider, CEO i Photocure, kan glede seg over en positiv studie. Foto: Photocure

 

Photocure kunngjorde i dag at den kliniske fase III-studien av medisinen Cevira har nådd sitt primære endepunkt, ifølge en melding fra Asieris. Det norske legemiddelfirmaet forsker på kreftbehandling, og Cevira er en lokal behandling mot livmorhalskreft. 

Cevira utvikles av Photocures partner Asieris. Selskapet vil nå innlede kommunikasjon med regulatoriske myndigheter om søknad om det nye medikamentet og markedsgodkjenning. 

Aksjen er opp 30,1 prosent så langt i dag, og handles til 55,10 kroner. Patrik Ling i DNB opprettholdt i slutten av juli sin kjøpsanbefaling på Photocure, men nedjusterte kursmålet fra 115 til 110 kroner. 

– Det er mange pasienter globalt som kan ha nytte av ikke-kirurgisk tilnærming til behandling av høygradige plateepiteliale lesjoner (HSIL). Gitt det høye udekkede behovet og viktigheten av nye terapier til forbedre HSIL kliniske utfall, vil Photocure fortsette å støtte Asieris ettersom partneren vår går videre til de neste stadiene av produktutvikling og regulatorisk godkjenning, sier medisinsk direktør Anders Neijber i en melding fra Photocure.