<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rally i kreftaksje etter viktig FDA-stempel

Ultimovacs-aksjen ligger i toppen av vinnerlisten på Oslo Børs mandag formiddag, med en oppgang på 12 prosent.

Publisert 9. okt. 2023 kl. 11.11
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 279 ord
GOD DAG PÅ BØRS: For Carlos de Sousa, adm. direktør i Ultimovacs. Foto: Ivan Kverme

 

Årsaken er at det amerikanske myndigheter, ved etaten Food and Drug Administration (FDA), har gitt selskapets kreftvaksine legemiddelstatusen «Orphan Drug Designation» (ODD).

Stempelet blir gitt for å støtte utviklingen av legemidler for sjeldne sykdommer. Den gir insentiver som  økonomisk støtte og akselerert godkjenning for å oppmuntre til forskning og utvikling.

Ultimovacs utvikler vaksiner for å behandle ulike krefttyper, som for eksempel lunge-, føflekk- og eggstokkreft.

Aggressiv kreftform

Det er kreftvaksinen UV1 for behandling av pasienter med mesoteliom, også kjent som brysthinnekreft, som har fått legemiddelstatusen av FDA.

«Mesoteliom er en sjelden og aggressiv form for kreft med høy dødelighet og få terapeutiske alternativer. Pasienter med mesoteliom har vanligvis en historie med yrkesmessig eller miljømessig eksponering for asbest, og det tar vanligvis tiår før denne spesifikke kreftformen utvikler seg», forklarer selskapet.

– Å få FDA's ODD-stempel for UV1 i mesoteliom fremhever UV1s potensial og det betydelige behovet for nye behandlingsalternativer for denne pasientgruppen, sier adm. direktør Carlos de Sousa i Ultimovacs.

Sterk aksjeøkning siste året

Bjørn Rune Gjelsten er største eier med 18,9 prosent av aksjene i Ultimovacs, mens Stein Erik Hagen har nest mest med sine 7,9 prosent. Sundt-familien, Wilhelmsen-familien og Jan Petter Sissener er også blant dem som har valgt å satse på vaksineselskapet.

ODD-statusen ble gitt basert på innledende data fra den kliniske fasen II-studien, NIPU, som skal presenteres på ESMO-kongressen i Madrid.

– Vi ser frem til presentasjonen av NIPU-resultatene på ESMO-kongressen senere denne måneden og til å fortsette dialogen med FDA ettersom vi prøver å bringe UV1 til kreftpasienter så raskt som mulig, sier de Sousa.

De siste tolv månedene er aksjen opp nærmere 60 prosent til 109,40 kroner. Toppen var i oktober 2021, da aksjen ble omsatt for 162,00 kroner.