<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Helseselskap vil hente 60 friske millioner

Lifecare har engasjert Carnegie for å hente opp mot 60 millioner kroner i en emisjon.

Publisert 19. okt. 2023
Oppdatert 20. okt. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
JAKTER MIDLER: Lifecare og adm. direktør Joacim Holter. Foto: Lifecare

 

Lifecare har engasjert Carnegie for å tilrettelegge og gjennomføre en emisjon på mellom 40 og 60 millioner kroner, opplyser selskapet torsdag etter handelens slutt ved Oslo Børs.

Tegningskursen er satt til 2,50 kroner. Torsdag endte Lifecare-aksjen på 2,97 kroner, opp 1,0 prosent. Siden nyttår er aksjen opp 65 prosent.

Provenyet fra emisjonen skal brukes på ytterligere forskning og studier med selskapets sensorteknologi, videreutvikling av glukosemålesystemet Sencell samt finansiering av produksjonslokaler og -utstyr.

I tillegg vil det bli brukt på å sikre finansiell kapasitet og fleksibilitet for fremtidige vekstmuligheter og på videreutvikling av selskapets organisasjon og internasjonalisering.

Tidligere i oktober gjestet Lifecare-sjef Joacim Holter Økonominyhetene:

28 mill. garantert

Investeringsselskapet Tjelta, som eies av Jostein Tjelta, har forpliktet seg til å tegne seg for 20 millioner kroner i emisjonen.

I tillegg har selskapet Lacal, som før emisjonen eier 15,4 prosent av aksjene i Lifecare, pliktet seg til å stille med 8 millioner kroner.