<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dumper alle aksjene i Ultimovacs

Storaksjonær Watrium kvitter seg med alle aksjene i Ultimovacs etter torsdagens nyheter.

Publisert 16:42 7. mars 2024
Oppdatert 06:50 8. mars 2024
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
SELGER UNNA AKSJER: Anders Christian Wilhelmsen (i midten) i Watrium. Foto: Morten Brakestad

Oppdatert fredag morgen.

Anders Chr. Wilhelmsen-familiens investeringsselskap Watrium dumper alle aksjene i Ultimovacs etter torsdagens skuffende nyheter. Litt over 1,78 millioner aksjer ble solgt, og selskapets 3. største aksjonær er dermed helt ute av kreftselskapet.

INITIUM-studien til Ultimovacs møtte ikke primært endepunkt om å forlenge progresjonsfri overlevelse etter 18 måneders oppfølging av pasienter. Videre viste vurderingen av sekundære endepunkter ingen forskjell i total overlevelse og objektiv responsrate mellom de som er behandlet og kontrollgruppene.

«Alle involverte er ganske skuffet i dag. Det var svært overraskende. Vi hadde virkelig tro på at denne studien skulle vise en forskjell», uttalte konsernsjef Henrik Schüssler i Gjelsten Holding i et intervju med Finansavisen torsdag. 

Styremedlem solgte også

Sent torsdag kveld kom også meldingen om at styremedlem Ketil Fjerdingen gjennom Langøya Invest har solgt 569.006 aksjer i Ultimovacs til kurs 9,5245 kroner. Etter transaksjonen som innbrakte 5,7 millioner kroner sitter Langøya Invest igjen med 800.000 aksjer i Ultimovacs.

I den samme meldingen presiseres det at Fjerdingens kollega i styret, Haakon Stenrød, var nærstående av Watrium.

I løpet av torsdagens handel stupte Ultimovacs-aksjen hele 92,7 prosent før den sluttet på 8,70 kroner. Det verdsetter selskapet til 300 millioner kroner.