<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Positive funn for kreftselskap

Ultimovacs har registrert oppmuntrende overlevelsesdata i behandling av føflekkreft med vaksinekandidaten UV1.

Publisert 07:23 11. juni 2024
Oppdatert 07:32 11. juni 2024
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
OPPMUNTRENDE: Ultimovacs og adm. direktør Carlos de Sousa rapporterer om «oppmuntrende» overlevelsesdata fra en føflekkreftstudie. FOTO: Ivan Kverme

 

Kreftvaksineselskapet Ultimovacs rapporterer om «sterk total overlevelse» fra fase 1-studien der kreftvaksinekandidaten UV1 brukes i behandlingen av ondartet føflekkreft – malignt melanom.

Alle pasienter i UV1-103-studien var i live etter 3 år, er fortsatt i live etter 4 år, med en minimum oppfølgingstid på 4 år, ifølge børsmeldingen tirsdag morgen. 

I studien kombineres UV1 med antistoffet pembrolizumab som førstelinjebehandling hos pasienter med fremskreden føflekkreft med spredning eller som ikke kan opereres.

– Vi er oppmuntret av den sterke totaloverlevelsesraten observert i denne fase I-studien, medisinsk sjef Jens Bjørheim i Ultimovacs, og fortsetter:

– Dataene viser en høy overlevelsesrate blant pasientene som er inkludert i UV1-103 studien, selv etter minimum 4 års oppfølging.

Den forventede neste viktige milepælen for UV1 er resultatene fra FOCUS-studien i løpet av tredje kvartal 2024, hvor behandlingskombinasjonen er den samme som i UV1-103 studien.

– Vi ser frem til resultatene fra FOCUS-studien i hode- og nakkekreft, hvor den samme behandlingskombinasjonen har blitt brukt.