<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla vil bygge ut

Tesla har søkt om å få bygge ut sin kjempefabrikk i Austin, Texas for 775 millioner dollar. 

    Publisert 11. jan. 2023 kl. 12.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 214 ord
    SKAL UTVIDES: Tesla har søkt om å få bygge fem nye fasiliteter i tilknytning til sin kjempefabrikk i Austin, Texas. Foto: Bloomberg

    Tesla har søkt om å få bygge ut sin kjempefabrikk i Austin, Texas, viser dokumentasjon fra delstatens myndigheter ifølge flere amerikanske medier. 

    Samlede investeringer estimeres til 775,7 millioner dollar. Utbyggingen omfatter fem nye fasiliteter, inklusive et testlaboratorium for battericeller og en enhet kalt «Cathode.»

    Tom Zhu i gang

    Byggesøknaden blir kjent bare dager etter oppslaget om at Tesla har forfremmet sin Kina-sjef Tom Zhu til å overta ansvaret for elbilprodusentens amerikanske fabrikker, så vel som salget i både Nord-Amerika og Europa.

    Coronarestriksjoner og flaskehalser i forsyningskjedene hemmet produksjonen ved Shanghai-fabrikken i desember, og sørget for å sende Teslas totale leveranser under forventning i fjerde kvartal. Produksjonen vil ifølge Reuters være redusert også gjennom januar. 

    Samtidig gir Kina-usikkerhet og utsikter til resesjon for flere av verdens største økonomier bekymringer for etterspørselen.

    Mexico-planer

    Tesla er ventet å avholde investordag i Austin 1. mars, hvor selskapet trolig vil lansere videre planer for ekspansjon og investeringer. Lokalavisen Reforma meldte ifølge nyhetsbyrået i desember at Tesla snart kan annonsere byggingen av en kjempefabrikk i delstaten Nuevo Leon nord i Mexico, med en investering på mellom 800 millioner og én milliard dollar i utgangspunktet.

    I tillegg til fabrikkene i Austin, Shanghai og Berlin, har Tesla også en såkalt «gigafactory» i Nevada og et anlegg i Fremont, California.