<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordic Mining har sikret salg av granat i fem år

Har solgt 100 prosent av produksjonen de første fem driftsårene på Engebø-prosjektet.   

Publisert 16. jan. 2023 kl. 08.55
Oppdatert 16. jan. 2023 klokken 16.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord
Ivar Fossum, konsernsjef i Nordic Mining. Foto: Ivan Kverme

Gruveselskapet Nordic Mining har solgt hele granatproduksjonen fra Engebø-prosjektet de første fem driftsårene, melder selskapet mandag morgen. 

– Avtalen bekrefter at granaten fra Engebø har god kvalitet og at det er et marked for de volumene som vi tar ut av mineralforekomsten, sier Ivar S. Fossum, konsernsjef i Nordic Mining.

Granatavtalen omfatter salg og distribusjon av minimum 762.500 tonn og maksimum 785.000 tonn granatkonsentrat, tilsvarende hele den planlagte produksjonen fra feltet de første fem årene. Hverken kunde eller pris er oppgitt, men i en pressemelding omtales kunden som en anerkjent produsent og stor distributør av granat til vannjetskjæring, sandblåsing og slipeformål. 

Mineralet granat brukes ofte til sliping eller sandblåsing, grunnet stoffets betydelige hardhet. Nordic Mining har tidligere også meldt at hele produksjonen av rutil, som brukes til å fremstille titaniumoksid, også er solgt for de første fem driftsårene.