<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Leopard-produsent spår kanontall

Rheinmetall-sjef Armin Papperger løftet guidingen for 2025-salget til 11-12 milliarder euro. I år vil produsenten av Leopard-stridsvogner selge for 6,5 milliarder euro.

Publisert 24. jan. 2023 kl. 16.07
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 389 ord
ETTERSPURT: Leopard 2-stridsvognene som produseres av tyske Rheinmetall og Krauss-Maffei Wegmann. Foto: NTB

Forsvarsutstyrsprodusenten Rheinmetall har løftet topplinjeguidingen for 2025, melder Reuters og viser til uttalelser fra konsernsjef Armin Papperger til magasinet Stern tirsdag.

Papperger øyner nå et salg 11-12 milliarder euro i 2025, mot guidingen på 10-11 milliarder euro som ble gitt i november. For 2022 venter Rheinmetall et salg på 6,5 milliarder euro.

Rheinmetall produserer sammen med Krauss-Maffei Wegmann Leopard-stridsvognen Tyskland har vært under press fra Kyiv og enkelte allierte for å levere til Ukraina. Ifølge konsernsjefen har selskapet allerede levert luftforsvarssystemer, diverse ammunisjon, militære kjøretøy og et feltsykehus til landet.

– Kan ta bedre betalt

Papperger legger til at konsernet også har solgt blant annet Leopard-vogner som del av et byttesystem der land som fortsatt sitter på utstyr fra Sovjet-tiden leverer dette til Ukraina, hvorpå Tyskland etterfyller med mer moderne vestlig utstyr.

LØFTER GUIDING: Rheinmetall-sjef Armin Papperger. Foto: NTB

– Vi skal også bygge en produksjonfasilitet for Gepard-ammunisjon i Tyskland, sier Papperger til Stern.

På det tyske magasinets spørsmål om hvor mye Rheinmetall tjener på Leopard 2-vognene, svarer han at selskapet sikter mot et resultatmargin før skatt på minst 10 prosent.

– Jeg vet at et høyteknologiselskap som oss kan ta enda enda bedre betalt, men vi vil at våre kunder skal være fornøyde og ha gode, langsiktige relasjoner med landene vi selger til. (...) Vi arbeider for nasjonal og europeisk sikkerhet, og det inkluderer rimelige priser, sier konsernsjefen.

Foreløpig Ukraina-nei

Ukraina har bedt om Leopard-vogner til krigen mot Russland, men fått et foreløpig nei fra Tysklands nye forsvarsminister Boris Pistorius – som ifølge NRK viser til et nytt NATO-møte om tre uker.

Leopard 2-vogner er utstyrt med Rheinmetalls 120mm kanon, og selskapet leverer også ammunisjonen, avfyringsteknologien og C4I-systemene de bruker. En talsperson har uttalt til mediekonsernet RND at selskapet kan levere 139 Leopard-vogner til Ukraina hvis nødvendig.

Rheinmetall har steget 170 prosent på Frankfurt-børsen de siste 12 månedene, men er tirsdag ettermiddag ned rundt prosenten.