<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ford vurderer salg til kinesiske BYD

Kun en dag etter Ford kuttet tusener av ansatte i Tyskland, vurderer de salg av tysk anlegg. 

Publisert 24. jan. 2023 kl. 20.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
I SAMTALE: Ford-topper reiser til Kina neste uke. Foto: Bloomberg

Ford Motor Co. er i samtaler med den kinesiske elbilprodusenten BYD Co om salg av et produksjonsanlegg i Tyskland. Det melder Wall Street Journal tirsdag. 

Representanter fra Ford-ledelsen i Tyskland planlegger å reise til Kina neste uke for å diskutere det potensielle salget av en fabrikk i Saarlouis, hvor produksjon er planlagt avsluttet i 2025. Avisen rapporterer ikke vilkårene for avtalen, inkludert pris. 

I tillegg til BYD, skal bilprodusenten være i samtale med kanadiske Magna International om salg av anlegget. 

– Vi undersøker ulike alternativer for fremtidig og bærekraftig bruk av Saarlouis-området. Som en del av denne prosessen er vi i pågående diskusjoner med en rekke potensielle kjøpere, sa en representant for Ford-systemet. 

Salg av Saarlouis-anlegget vil markere et nytt skritt i Fords rotasjon fra europeisk virksomhet - bare i går ble det kjent at bilprodusenten kutter opp mot 3 200 stillinger i Tyskland. 

Det vil også være et stort skritt for Kinas elbilindustri, som har begynt å ekspandere til europeiske markeder. BYD er den største elbilprodusenten i Kina, verdens største elbilmarked. Selskapet selger allerede noen elbiler, inkludert busser, i Europa.