<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norske Skog doblet resultatet

Norske Skog fikk en EBITDA på 1.083 millioner kroner i fjerde kvartal. Det var mer enn en dobling sammenlignet med tredje kvartal. Styret foreslår et utbytte på 5 kroner pr. aksje.

Publisert 27. jan. 2023 kl. 06.57
Oppdatert 27. jan. 2023 klokken 07.14
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 259 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog. Iván Kverme

 

Saken oppdateres

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 07.00

– Våre salgs- og fabrikkteam har oppnådd et sterkt resultat gjennom å utnytte fluktasjoner i energimarkedet samt å matche en tilfredsstillende etterspørsel etter publikasjonspapir. Samtidig er vi på vei til å gjennomføre vår strategi om å bli en uavhengig europeisk emballasjeaktør. I år begynner både salgs- og produksjonsteamene i Bruck og Golbey å levere emballasje til markedet. Konsernet vil etter hvert ha en årlig kapasitet på 760 000 tonn resirkulert emballasje, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i  Norske Skog.

Norske Skog leverte et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 1.083 millioner kroner i fjerde kvartal 2022. Det var en økning fra 508 millioner kroner i tredje kvartal. 

«EBITDA i fjerde kvartal ble positivt påvirket av høyere salgspriser på publikasjonspapir og betydelige inntekter fra salg av overskuddsenergi i Frankrike. Lavere salgsvolum ble mer enn oppveid av prisstigninger på publikasjonspapir,» skriver Norske Skog i kvartalsrapporten.

Styret foreslår utbytte

Konverteringsprosjektene for emballasje utvikler seg i henhold til budsjett og tidsplan. Norske Skog Bruck vil starte produksjon av emballasje i første kvartal, mens Norske Skog Golbey starter i fjerde kvartal 2023, heter det videre.

Styret i Norske Skog foreslår at det skal betales ut et utbytte på 5 kroner pr. aksje. 

«En utbyttebetaling er avhengig av samtykke fra enkelte långivere om unntak fra bestemmelsene i de aktuelle låneavtalene, som begrenser adgang til utbytte og tilbakekjøp av egne aksjer. Netto rentebærende gjeld var på 1.092 millioner kroner ved årsskiftet, med en egenkapitalandel på 43 prosent,» opplyser selskapet.

Norske Skog

(Mill. kr)4. kv./224. kv./21
Driftsinntekter4.0563.092
Driftsresultat944479
Resultat før skatt1.097480
Resultat etter skatt1.065400