<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norske Skog investerer 180 millioner

Norske Skog vil investere rundt 180 millioner kroner netto i en ny termomekanisk produksjonslinje ved Skogn-anlegget.

Publisert 27. jan. 2023 kl. 07.58
Oppdatert 27. jan. 2023 klokken 07.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
FÅR NY LINJE: Norske Skog på Skogn. Foto: Norske Skog

 

Norske Skog Skogn vil investere rundt 180 millioner kroner netto, etter 40-50 millioner kroner i tilskuddsfinansiering fra NOx-fondet, i en ny termomekanisk produksjonslinje (TMP) som erstatter dyrt returpapir med fersk fiber, opplyser selskapet i en børsmelding fredag.

Den nye TMP-linjen vil redusere variable kostnader, betydelig redusere NOx- og fossile CO2-utslipp, og redusere deponert avfall. Oppstart forventes å være i første halvdel av 2024.

– Med denne investeringsbeslutningen har vi tatt første steg i den langsiktige konkurransekraften til Norske Skog Skogn. Vi vil sikre vår posisjon i avispapirmarkedet samtidig som det gir muligheter til etablere oss i nye markeder. Dette vil styrke vår allerede gode miljøposisjon gjennom store reduksjoner i utslippene av klimagasser, sier Håvard Busklein, fabrikksjef og administrerende direktør i Norske Skog Skogn AS.

I dag produseres avispapir på Norske Skog Skogn med en blandingsmasse bestående av trefiber og returpapir. Investeringen vil erstatte bruken av dyr returpapirfiber med fersk trefiber i avispapirproduksjonen. Produksjonskapasiteten av termomekanisk tremasse vil øke med 100.000 tonn.

(TDN Direkt)