<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elkem investerer 200 millioner mer i Brasil

Investeringen forventes å gi Elkem 300 millioner kroner mer i omsetning fra 2024.

    Publisert 1. feb. 2023 kl. 08.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 149 ord
    Elkems anlegg i Mo i Rana. Foto: Anders Horntvedt

     

    Elkem vil investere rundt 200 millioner kroner for å øke produksjonskapasiteten for bek i Brasil. Det skriver selskapet i en børsmelding onsdag.

    Bek er et biprodukt fra stålindustrien. I dag er den viktigste anvendelsen som bindemiddel i anoder til elektrolytisk aluminiumsproduksjon.

    Investeringen bygger på velkjent teknologi, skriver selskapet. Elkem Carboderivados-anlegget etablert i Brasil i 1987 vil bli utvidet for produksjonen.

    Den økte produksjonen av produktet vil bli levert til en stor kunde på en langsiktig kontrakt, opplyses det videre. Elkem vil også ha opsjoner på å selge tilleggsforsyning til andre. 

    Investeringen vil øke produksjonskapasiteten med inntil 40 prosent fra 2024, og forventes å generere i overkant av 300 millioner kroner mer i årlig omsetning.

    – Denne investeringen er et eksempel på hvordan Elkem er forpliktet til å levere potensialet til våre kunder. I en situasjon der etterspørselen er høyere enn tilbudet, øker vi produksjonskapasiteten, sier senior visepresident for Carbon Solutions i Elkem, Luiz Simão.