<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bilprodusent kutter – flere hundre må gå

Bilgigantens kutt skal gå ut over lederroller og fastlønnede stillinger.

    Publisert 1. mars 2023 kl. 10.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 177 ord
    KUTTER KOSTNADER: GM og konsernsjef Mary Barra. Foto: Bloomberg

    General Motors skal kutte flere hundre stillinger for å kutte kostnader og strømlinjeforme driften, melder Reuters og viser til en person med kjennskap til saken.

    Nyhetsbyråets kilde sier kuttet rammer et lavt hundretall, og at kuttene rammer GM-virksomheter verden rundt. Ifølge The Detroit News skal antallet ligge rundt 500 og gjelde lederroller og fastlønnede stillinger.

    Tidligere i år har Ford kunngjort store jobbkutt i Europa, mens Stellantis denne uken kom til enighet med fagforeninger om kutt som rammer opp mot 2.000 ansatte gjennom frivillig avgang.

    – Vi trenger et kulturskifte

    Rapportene om GM-kutt kommer samtidig med at bilgigantens HR-direktør Arden Hoffman har sendt ut et notat til de ansatte, der det greies ut om konsernets tidligere kommuniserte planer om kutt av 2 milliarder dollar i kostnader de neste to årene.

    Hoffman peker på at det er avgjørende at GM handler nå og fokuserer på egen effektivitet, i en tid der konkurrentene styrker sine marginer.

    «Vi trenger et kulturskifte som gjør oss i stand til å holde oss selv ansvarlig for å oppnå de høyere driftsnivåene som nå kreves», heter det.