<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prinsippgodkjenning for Hav Hydrogen

Hav Groups datterselskap Hav Hydrogen vil starte produksjonen av Zero Emission Pod-containerne i andre halvår etter å ha mottatt en prinsippgodkjenning fra DNV.

  Publisert 6. mars 2023 kl. 08.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 174 ord
  GODKJENT: Hav Hydrogen, som er et datterselskap av Gunnar Larsens HAV Group, har fått prinsippsgodkjenning av DNV. Foto: Anders Horntvedt

   

  Hav Groups datterselskap, Hav Hydrogen, har mottatt prinsippgodkjenning (AiP) fra DNV for et maritimt energisystem for hydrogen for installasjon i kontainer på skipsdekk, kommer det frem av en melding mandag.

  I løpet av andre halvdel av 2023 vil Hav Hydrogen være klar for å igangsette produksjon av Zero Emission Pod-containerne, med mål om å gjøre de første leveransene i 2024.

  – Vi har utviklet og mottatt prinsippgodkjennelse (AiP), for et nøkkelferdig maskinrom. Teknologien er basert på en 20-fots kontainer som ikke bare inneholder hydrogenbrenselceller, men også nødvendig utstyr for å drive systemet på en forsvarlig måte, sier adm. direktør Kristian Osnes i Hav Hydrogen.

  –Vi opplever enorm interesse fra redere i flere bransjer. Vi har blitt kontaktet av selskaper som er engasjert innen offshore vind, olje og gass, RoRo-shipping, tørrbulk, innenlands skipsfart og fiskeri. De erkjenner at kontainerløsningen vår kan være snarvei til nullutslipp for deres fartøyer. Gitt at nødvendig infrastruktur er på plass, trenger reder kun å klargjøre nok plass på dekk og koble containeren til fartøyets kraftsystem, sier Osnes.

  (TDN Direkt)