<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er luksusmerkets største frykt

Toppsjefen refser egen regjering.

Publisert 17. mars 2023 kl. 15.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord
BENTLEY: Skal bli helelektrisk på få år, det koster penger de gjerne vil ha hjelp å dekke inn. FOTO:NTB

Adm.direktør for luksusbilprodusenten Bentley, Adrian Hallmark, frykter at Storbritannia vil havne i bakevja innen elbil-produksjon, skriver Proactiveinvestors.

Han advarer om at Storbritannia ikke er like gode til å tiltrekke seg investorer som andre nasjoner. Han sikter spesielt til økonomiske initiativordninger som USAs Inflation Reduction Act, som han mener gjør Storbritannia mindre attraktive.

Bentley-direktøren sier ifølge nettstedet at den britiske regjeringen ikke gjør nok for å hjelpe hans egen fabrikk til å ta steget over til elbilproduksjon, utover noen skattelettelser på enkeltinvesteringer.

– Om vi var en start-up uten kunder og teknologi, kunne vi kanskje fått penger, men som et etablert selskap får vi ikke tosifrede millionbeløp over fem år, siden politikken i landet ikke støtter de etablerte som konverterer til grønne teknologier, sier Hallmark til Proactiveinvestors.

Bentley økte salget av biler med beskjedne fire prosent til 15.174 biler i fjor, noe som er rekord for den 104 år gamle bilprodusenten. 

Og selv om omsetningen økte med hele 19 prosent til 3,38 milliarder euro eller 38,5 milliarder kroner, mener Hallmark at Storbritannia ikke er like flinke som som Kina, USA eller kontinental-Europa til å tilrettelegge for investeringer i elektrifisert industri.

Bentley skal bruke 2,6 milliarder pund, tilsvarende drøye 33 milliarder kroner på overgangen til  kun å produsere elbiler etter 2030.

De har allerede annonsert at produksjonen av 12-sylindrede motorer er ved veis ende.