<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

REC Silicon sikrer finansiering

Storeieren Hanwha Solutions garanterer for gjeldsfinansiering på 110 millioner dollar i Rec Silicon. Pengene vil bli brukt til å løse inn obligasjonen som forfaller i april.

    Publisert 21. mars 2023 kl. 08.54
    Oppdatert 21. mars 2023 klokken 10.23
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 255 ord
    Rec sikrer lån fra storeieren
    21.03.2023 Aksjekommentator Karl Johan Molnes om den nye lånepakken til Rec Silicon, garantert av storaksjonær Hanwha.

     

    I 2018 hentet REC Silicon 110 millioner dollar, drøyt 1,1 milliarder kroner i obligasjonsgjeld med forfall 13. april i år. Det har lenge vært jobbet med å sikre finansiering for å løse inn obligasjonen og nå har selskapet fått på plass gjeldsfinansiering fra den sørkoreanske banken KEB Hana Bank.

    Finansieringen garanteres av Hanwha Solutions, noe REC påpeker vil gi gunstige vilkår sammenlignet med andre finansieringsalternativer.

    Det oppgis imidlertid ingen betingelser i børsmeldingen som er sendt ut tirsdag morgen.

    I tillegg til å innløse obligasjonen trenger REC penger til å starte opp anleggene i Moses Lake og Butte. Selskapet ser på alle alternativer, inkludert gjeldsfinansiering og forhåndsbetaling fra avtaksavtaler, og det er sikre på at pengene vil være på bok lenge før behovet åpner seg for fullt, opplyses det.

    Oppstart i år

    I forbindelse med fjerdekvartalsrapporten opplyste REC at det fortsatt sikter på å åpne fabrikken i Moses Lake senere i år, men at det er nøkkelområder der det må jobbes med kostnadskutt. Produksjonen skal etter planen starte opp for halv maskin i andre kvartal, før den trappes opp til hundre prosent i fjerde kvartal.

    I slutten av januar inngikk Rec Silicon, via datterselskapet Rec Solar Grade Silicon, en avtale med den Hanwha Solutions om levering av polysilisium fra fabrikken i Moses Lake.

    Anlegget, som ligger i den amerikanske delstaten Washington, har vært stengt ned siden 2019 på grunn av handelskrigen med Kina. Partene meldte tidligere i januar at samtalene var i en fremskreden fase. Avtalen som nå er inngått går over ti år og sikrer at Hanwha får all produksjon fra fabrikken.