<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– En milepæl for Norsk Hydro

Norsk Hydro har tatt et nytt steg på veien mot å dekarbonisere verdens største industrier.

    Publisert 21. mars 2023 kl. 15.21
    Oppdatert 21. mars 2023 klokken 15.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 195 ord
    DEKARBONISERER: Norsk Hydro, der Eivind Kallevik er konserndirektør for aluminium. Foto: NTB

     

    Norsk Hydro har levert de første aluminiumsprofilene laget med 100 prosent brukt og resirkulert aluminium til Innovationsbogen-prosjektet i tyske Augsburg, går det frem av en pressemelding tirsdag. 

    Selskapet hevder å være verdens første aluminiumsprodusent som leverer aluminium laget med nesten null karbonfotavtrykk til et byggeprosjekt i Europa. Hydros CIRCAL 100R aluminium reduserer CO2-utslippene i det tyske prosjektet med 527 tonn.

    – Det er en milepæl for Hydro å levere aluminumsfasader med så lavt karbonfotavtrykk til et profilert bygg i Europa, sier Eivind Kallevik, konserndirektør i Hydro Aluminium Metal, i en kommentar.

    – Reduserer CO2-avtrykk betydelig

    Leveransen skjer gjennom byggesystemet Wicona, en merkevare fra Hydro Building Systems. Selskapet har blitt en global markedsleder for teknologisk avanserte aluminiumsløsninger for vegger, solskjerming, dører og vinduer, inkludert skudd- og brannsikre systemer. 

    Totalt skal Wicona levere 85 tonn CIRCAL 100R til Augsburg-prosjektet. Hydro understreker at produkter av brukt, resirkulert aluminum reduserer CO2-avtrykket betydelig sammenlignet med ubrukt prosess-skrap og primæraluminium.

    – Dette er et stort steg i retning av null-karbonfotavtrykk i bygninger, og et viktig bidrag til en fullstendig sirkulær økonomi, sier Hydro Building Systems-direktør Henri Gomez.