<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Quantafuel-bud i trøbbel

Quantafuel-budet har bare fått aksept fra 72 prosent av aksjonærene. Fristen utsettes.

Publisert 30. mars 2023 kl. 07.41
Oppdatert 30. mars 2023 klokken 09.35
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 288 ord
Foto: Quantafuel

QFUEL

Viridor har ikke fått tilstrekkelig aksept for sitt bud på plastgjenvinningsselskapet Quantafuel, ifølge en børsmelding torsdag.

Det britiske selskapet har mottatt aksepter for 119,4 millioner aksjer, tilsvarende om lag 72 prosent av utestående aksjer og stemmeretter. For at budet skal gå gjennom må 90 prosent godkjenne det.

Viridor forlenger dermed tilbudsperioden for kjøp av alle aksjer i Quantafuel for 6,38 kroner pr. aksje til klokken 16.30 14. april. Fristen kan ikke utsettes forbi 11. mai 2023.

Det var i slutten av februar at britiske Viridor, som er kontrollert av amerikanske Kohlberg Kravis Roberts, bydde rett over 1 milliard kroner for Quantafuel. Selskapet hadde i lengre tid har jobbet med å lande en finansieringsløsning, og utsatte kvartalsrapporten like før nyheten kom.

Fått lån

Quantafuel har også signert en bindende låneavtale på 250 millioner kroner med Viridor, og og første trekk på 68,5 millioner kroner er allerede satt i gang og ventet å skje før 3. april.

Blant annet vil noe av midlene bli brukt til Esbjerg-prosjektet.

28. februar, samme dag som oppkjøpet ble kjent, meldte Quantafuel om den ikke-bindene låneavtalen. Lånefasiliteten vil falle bort dersom tilbudet om kjøp av aksjer faller bort, avsluttes eller på en annen måte trekkes tilbake av Viridor. 

I likviditetstrøbbel

Quantafuel satte i gang en strategisk gjennomgang 12. oktober i fjor. Siden den gang har styret og ledelsen lett bredt for å finne en mulig strategisk eller finansiell partner for å sikre en langsiktig finansieringsløsning for selskapet.

«Selskapet ser ingen andre levedyktige og realistiske langsiktige finansieringsløsninger som alternativ enn budet», skrev Quantafuel om Viridor-budet.

Om ikke minst 90 prosent av aksjonærene stemmer for budet, eller om kravet om en aksept på 90 prosent ikke blir gitt avkall på, må styret vurdere andre muligheter for å finne kortsiktig finansiering, ble det også opplyst.