<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norske Skog-sjefen fikk sparken: – Greit for meg

Norske Skog-sjef Sven Ombudstvedt ble bedt om å gå. – Jeg har ikke noe problem med det valget, sier han.

    Publisert 27. apr. 2023 kl. 07.22
    Oppdatert 27. apr. 2023 klokken 09.20
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 337 ord
    TAKKER FOR SEG: – Norske Skog er nå i en solid finansiell posisjon, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt, som nå går av. Foto: Iván Kverme

     

    «Det er bare å ta av seg hatten og gi full honnør til det Norske Skog-ledelsen har utrettet,» sa Geir Drangsland til Finansavisen i august i fjor.

    Da hadde han nettopp kjøpt seg opp til å bli største aksjonær i Norske Skog. Den gangen hadde han ikke noe ønske om å tre inn i styret, men i mars i år ble han likevel valgt inn som ny styreleder. Nå har han funnet ut at det er på tide å gjøre endringer i konsernledelsen. Ut forsvinner Ombudstvedt, og inn kommer 38 år gamle Tore Hansesætre.

    Han er i dag konserndirektør for strategiske prosjekter og leder arbeidet med å etablere Norske Skogs emballasjevirksomhet. Hansesætre har mer enn 13 års erfaring i Norske Skog, hvorav de siste fem årene som en del av konsernledelsen.

    – Greit for meg

    – Norske Skog har fått en ny hovedaksjonær og styreleder, og han har gjort sin vurdering. Det endte med at han har bedt meg om å tre til side, sier Ombudstvedt.

    – Vet du hvorfor?

    – Det er ikke noe stor dramatikk i dette, og han har foreløpig ikke gitt noen lang forklaring. Det er et valg han har gjort og det er helt greit for meg. Jeg har ikke noe problem med det valget. Det er en del av premisset for den jobben jeg har.

    – Hva skal du gjøre fremover?

    – Det har jeg ikke tenkt så mye på i og med at dette skjedde i går kveld, sier Ombudstvedt.

    Solid jobb

    I børsmeldingen sier styreleder Geir Drangsland følgende om sjefsbyttet:

    – Jeg er veldig glad for å annonsere Tore Hansesætre som ny konsernsjef for Norske Skog. Tore kjenner Norske Skog og industrien veldig godt. Han har bred erfaring og kan vise til imponerende resultater, inkludert det å etablere nye inntektsstrømmer for Norske Skog.

    – Jeg vil takke Sven Ombudstvedt for den solide jobben han har gjort som konsernsjef i Norske Skog i mer enn et tiår. På Svens vakt har Norske Skog restrukturert balansen, forbedret konkurransekraften og evnet å omstille seg, noe som også vises i selskapets finansielle resultater, fortsetter Drangsland.