<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

KOA-styret slår tilbake mot opprører

Styret i Kongsberg Automotive skriver i et brev at Arild Christoffersens uttalelser ikke har rot i virkeligheten.

    Publisert 5. juni 2023 kl. 09.40
    Oppdatert 5. juni 2023 klokken 09.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 152 ord
    OPPRØR: Konsernsjef Joerg Buchheim i Kongsberg Automotive. Foto: Kongsberg Automotive

     

    Konfliktnivået mellom aksjonærgruppen og Kongsberg Automotive øker. Arild Vigen Christoffersen har vært i spydspissen i aksjonærgruppen som vil tvinge frem endringer i Kongsberg Automotive. Blant annet har han oppfordret til å kaste styreleder Firas Abi-Nassif.

    Nå skriver selskapets styre i et aksjonærbrev at Christoffersens uttalelser ikke har rot i virkeligheten, og at de står direkte i strid med styrets arbeid for å skape aksjonærverdier.

    Christoffersen har i lang tid vært skeptisk til hvordan bildelprodusenten styres, og har varslet at han ønsker et nytt styre, bytte ut to av tre medlemmer i valgkomiteen, kutte bonuser til ledelsen og fryse styrehonorarene på dagens nivå.

    Christoffersen har ifølge brevet hevdet at styret aktivt «manipulerer regnskapstallene». Hans uttalelser skal ha eskalert i etterkant av offentliggjøringen av at selskapet iverksatte en strategisk gjennomgang ledet av anerkjente finansiell rådgivere, heter det videre.

    Christoffersen har også foreslått seg selv som kandidat til styret.