<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nekkar-selskap kaprer millionkontrakter

Nekkars heleide datterselskap, Syncrolift, sikrer millionkontrakter innen skipsheis- og skipsoverføringssystemer. Kontraktenes verdi tilsvarer 23 prosent av hele omsetningen i fjor.

Publisert 30. juni 2023 kl. 10.01
Oppdatert 30. juni 2023 klokken 14.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 208 ord
STYRKER POSISJONEN GLOBALT: Konsernsjef i Nekkar Ole Falk Hansen (t.v.). Her sammen med forgjengeren Preben Liltved. Foto: Nekkar

 

Nekkars heleide datterselskap, Syncrolift, er blitt tildelt tre kontrakter for ulike utstyrsleveranser til skipsheiser og skipsoverføringssystemer, fremgår det av børsmelding fredag.

Kontraktene har en samlet verdi på omtrent 85 millioner norske kroner. Dette tilsvarer 23 prosent av Syncrolifts omsetning i 2022.

Det vietnamesiske skipsverftet Song Thu Shipyard har inngått en kontrakt for utvidelse av et tidligere levert skipsheis- og overføringssystem fra Syncrolift.

Cochin Shipyard i India inngått en avtale med Syncrolift om å fortsette et tidligere midlertidig stoppet skipsheisprosjekt med tilhørende kompensasjon til Syncrolift, fremgår det.

I tillegg har et ikke-navngitt maritimt område i Midtøsten bestilt et skipsoverføringssystem.

Åpner opp døren

– Song Thu-prosjektet bekrefter Syncrolifts utmerkede trackrecord på dette verftet, mens kontrakten i Midtøsten kan åpne døren for ytterligere leveranser i fremtiden. Videre er vi veldig fornøyde med at Cochin Shipyards prosjekt er tilbake på rett spor. Totalt sett representerer disse tildelingene den høye anbudsaktiviteten vi ser i markedet, sier Rolf-Atle Tomassen, adm. direktør i Syncrolift.

Videre forklarer konsernsjef i Nekkar, Ole Falk Hansen, at kontraktene vil bidra til å både styrke og bekrefte den globale posisjonen som selskapet allerede har i dag. 

Det opplyses i børsmeldingen at Syncrolift vil utføre ingeniørarbeid og prosjektledelse for alle tre prosjektene fra sitt hovedkvarter i Vestby. Utstyrsleveranser og idriftsettelse vil finne sted i løpet av 2023 og 2024.