<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bjellesau slo forventingene

Industrigiganten Caterpillar leverte resultater langt over forventningene, og trosser frykt for fallende aktiviteter. 

Publisert 1. aug. 2023 kl. 13.28
Oppdatert 1. aug. 2023 klokken 13.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
OVER FORVENTNINGENE: Industrigiganten Caterpillar leverte bedre enn forventningene i årets andre kvartal. Foto: Bloomberg

Caterpillar Inc. trosser bekymringer om en global nedgang i økonomisk aktivitet, og har nå lagt frem en resultatrapport for andre kvartal som overgikk forventningene til Wall Street. Dette skyldes en sterk etterspørsel etter selskapets ikoniske gule maskiner.

Caterpillar fikk et justert resultat på 5,55 dollar pr aksje i andre kvartal 2023, ifølge selskapets kvartalsrapport tirsdag. På forhånd var det ventet et resultat pr aksje på 4,54 dollar, ifølge Bloomberg-konsensus. Omsetningen ble 17,3 milliarder dollar, mot ventet 16,5 milliarder.

«Resultatene gjenspeiler fortsatt sunn etterspørsel, vi oppnådde tosifret vekst på topplinjen», sa adm. direktør Jim Umpleby i en uttalelse tirsdag.

Caterpillar er en av verdens største produsenter av tungt maskineri og anses gjerne som en bjellesau for hele industri-sektoren, med sine gule bulldosere, gravemaskiner og lastebiler som er å finne på byggeplasser, gruver og oljefelter over hele verden. Resultatene deres kommer i en tid hvor økonomer er bekymret for at den globale økonomiske veksten bremser, på grunn av økende inflasjon og stigende renter.

Økende frakt- og materialkostnader, kombinert med globale forsyningskjedeproblemer, har vært store hindringer for produsenten siden begynnelsen av pandemien i 2020, og har spist inn på marginene. Selskapet har gjentatte ganger økt prisene på utstyret sitt for å motvirke dette, med suksess. Selskapets aksjer har steget mer enn 10 prosent i år, da byggeprosjekter, styrket av offentlige investeringer, har holdt seg oppe.