<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny rekord – forventer «betydelig vekst»

Endúr hadde et markant fall i inntektene, men satt likevel ny rekord på bunnlinjen i andre kvartal.

  Publisert 24. aug. 2023 kl. 07.31
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 193 ord
  RESULTATREKORD: Adm. dir. Jeppe Raaholt i Endúr er fornøyd med samtlige bransjesegmenter i andre kvartal. Foto: Iván Kverme

   

  SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8.00

  Inntektene til Endúr falt med nærmere 100 millioner i andre kvartal, sammenlignet med andre kvartal i fjor. Det ser tilsynelatende ikke ut til å ha gjort skade, når resultat før skatt økte med 20 millioner kroner.

  Konsernet, som driver med marin infrastruktur, gikk fra å tjene 7,8 millioner i andre kvartal 2022, til 27,8 millioner kroner i år. Det er ny rekord for Endúr.

  Omsetningsfallet skyldes «forskjeller i prosjektfaser i segmentet for akvakultur-løsninger», opplyser Endúr.

  – Operasjonelt var vår prestasjon i andre kvartal solid på tvers av alle bransjesegmentene. Derfor leverer vi enda et kvartal med sterke økonomiske resultater, selv om byggeaktivitetene har vært begrenset innen segmentet for akvakultur-løsninger, kommenterer adm. direktør Jeppe Raaholt.

  Endúr

   

  (Mill. kroner)2. kv / 232. kv / 22
  Driftsinntekter543,9637,9
  Driftsresultat3327,3
  Resultat før skatt27,87,8
  Resultat etter skatt21,418,8

  Selskapet hadde en ordrereserve på 1,48 milliarder kroner ved utgangen av andre kvartal, ned fra 1,76 milliarder kroner ett år tidligere.

  Fremover mener Endúr at både det internasjonale og nasjonale markedet bedrer seg innen akvakultur-løsninger, i kjølvannet av innføringen av den omstridte grunnrenteskatten i Norge.

  «Endúr forventer betydelig vekst for akvakultur-løsninger i 2024 ettersom modne muligheter forventes å materialisere seg», står det.