<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rykter senker panteaksje

Rykter om utsettelser i Storbritannia senker Tomra-aksjen torsdag. Aksjen er en av de mest omsatte på Oslo Børs.

Publisert 31. aug. 2023
Oppdatert 31. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord
MULIG UTSETTELSE: Tomra-sjef Tove Andersen kan oppleve at Storbritannia kommer senere på banene med panteordning enn tidligere antatt. FOTO: Iván Kverme

 

Det er nye rykter om en utsettelse av panteordning (DRS) i Storbritannia til «minst 2026», skriver ABG Sundal Collier onsdag kveld, ifølge TDN Direkt. Det var ventet at panteordningen ville starte opp i oktober 2025.

«Gitt at The Grocer viste seg som en «pålitelig» kilde på den bekreftede forsinkelsen av EPR-ordningen, lener vi oss mot at en DRS-forsinkelse stadig blir mer sannsynlig», skriver ABG.

Meglerhuset mener at hvis panteordningen blir forsinket utover 2026, kan dette redusere Tomras resultat pr. aksje i 2025 til 3,5-4,0 kroner, fra nåværende konsensus på 5,94 kroner. 

Dette kan bli delvis kompensert av at en lansering av panteordning i Polen i 2025-2026, som er blitt godkjent i parlamentet og skal stemmes over i senatet i år. I så fall ventes resultat pr. aksje i 2025 på 5,0-5,5 kroner, skriver meglerhuset.

Rett ned i juli 

7. juli falt Tomra-aksjen 5,9 prosent etter at ABG Sundal Collier viste til samme The Grocer, der anonyme kilder Storbritannias i hevdet at plan om forlenget produsentansvar (EPR)-regulering og innføring av panteordning (DRS) trolig vil bli endret.

Ifølge kildene til The Grocer den gangen ville EPR bli utsatt med «minst ett år», mens DRS-lanseringen, som nå er satt til oktober 2025, kan bli endret til en mer begrenset pilotordning.

Torsdag formiddag er Tomra-aksjen ned 0,8 prosent til 146,00 kroner. Det er omsatt Tomra-aksjer for 25 millioner kroner.