<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mohn-selskap sikter mot kommersialisering i oktober

M Vest Water har fullført to pilotprosjekt for rensing av kommunalt avløpsvann i Tyskland, og venter full kommersialisering i løpet av oktober.

Publisert 8. sep. 2023 kl. 10.42
Oppdatert 8. sep. 2023 klokken 10.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
NYHETER: Trond Mohns M Vest Water skal nærme seg kommersialisering av renseproduktet sitt. Foto: NTB

 

Trond Mohn-dominerte M Vest Water har gjennomført to pilotprosjekter for avvanning av kommunalt avløpsslam ved renseanlegg i Tyskland, melder selskapet i en melding fredag.

Mohn sitter på en majoritet av aksjene gjennom sitt selskap Meteva as.

Ifølge selskapet viser prosjektene så langt at selskapets produkt Norwafloc kan bidra til at kjemikalieforbruket blir kuttet med rundt 75 prosent. I tillegg skal de kunne oppnå bedre kvalitet på utløpsvannet og oppnå 2 prosent tørrere fast avfall som kan gjenbrukes som gjødsel.

M Vest Water-aksjen stiger 7,3 prosent på meldingen fredag formiddag.

M Vest Water

 
  • Utvikler teknologi for vannrensing, utledet fra norsk oljeindustri.
  • Ved hjelp av kjemikalier og utstyr fjernes forurensing fra vann.
  • Prosessen skal ifølge selskapet være miljøvennlig og kan brukes på en stor mengde spillvann i ulike industrier.

Resultatene fra prosjektene skal ha ført til at selskapet har fått i oppdrag å implementere Norwafloc-prosessen i en fullskala kvalifisering, som er planlagt å være ferdig i oktober. Etter fullføring vil produktet og teknologien bli fullt kommersialisert, heter det i meldingen.

Estimert årlig gjentakende inntekt, ved vellykket kommersialisering ved disse to anleggene, skal være på mer enn 4 millioner norske kroner. I Tyskland er det omtrent 1.000 kommunale avløpsrenseanlegg av totalt 9.600 som disponerer sitt avvannede slam som jordbruks gjødsel.