<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Erdogan vil ha Tesla-fabrikk

Tyrkias president har bedt Elon Musk om å bygge Tesla-fabrikk i Tyrkia.

Publisert 18. sep. 2023 kl. 08.28
Oppdatert 18. sep. 2023 klokken 08.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 202 ord
MØTE I NEW YORK: Tesla-sjef Elon Musk (t.v.) og Tyrkias president, Recep Tayyip Erdoğan, under deres møte i New York. Foto: NTB

Tyrkias president, Recep Tayyip Erdoğan, har bedt Tesla-sjef Elon Musk om å bygge en Tesla-fabrikk i Tyrkia, melder Reuters og viser til uttalelser fra det tyrkiske kommunikasjonsdirektoratet.

Der fremgår det også at Musk har sagt at Tesla allerede jobber med mange tyrkiske leverandører og at Tyrkia fremstår som en av de viktigste kandidatene til elbilprodusentens neste fabrikk. Dessuten skal partene ha diskutert samarbeid innen kunstig intelligens (AI) og Musks Starlink-teknologi.

Erdogan og Musk har møttes i Turkish House, et bygg like ved FN i New York, ifølge det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. Erdogan befinner seg i USA i forbindelse med FNs 78. generalforsamling, der stats- og regjeringssjefer fra hele verden samles denne uken.

Ifølge Reuters skal Musk også møte Israels statminister Benjamin Netanyahu i California. Dette møtet skal angivelig handle om AI-teknologi.

Tesla har i dag seks fabrikker, samt en syvende under bygging i Mexico . Elon Musk skal ha signalisert at valget av beliggenhet for en ny fabrikk vil skje innen utgangen av året. Ifølge nyhetsbyrået har Tesla tidligere i år uttrykt interesse for å bygge en fabrikk i India.

Lørdag meldte Tesla at selskapet hadde produsert sin elbil nummer 5 millioner.