<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Volkswagen slutter å selge diesel- og bensinbiler i Norge

Fra nyttår skal Volkswagen slutte å selge biler som går på diesel og bensin i Norge.

  Publisert 20. okt. 2023 kl. 13.50
  Oppdatert 20. okt. 2023 klokken 14.18
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 168 ord
  Volkswagen Golf. Foto: Hardy Mutschler/Volkswagen

  – Som et siste farvel til fossile biler blir den siste Volkswagen Golf satt i bestilling mot slutten av året, sier Ulf Tore Hekneby, direktør for Norges Volkswagen-importør Møller, i en pressemelding.

  Det er blitt solgt 1,1 millioner personbiler fra Volkswagen i Norge på 75 år, og de siste årene har bilprodusenten introdusert mange elektriske modeller. På ti år er det importert 102.000 elbiler fra Volkswagen til Norge.

  – Elbilutviklingen har fram til nå vært en formidabel suksess. Det skyldes nok både at nordmenn ønsker seg klimavennlige løsninger, et bredt utvalg elbiler i alle segmenter, men også politikernes vilje til å gi gode insentiver, sier Hekneby.

  I september var den elektriske Volkswagen-modellen ID. 4 den nest mest solgte bilen i Norge.

  I ti år på rad var Volkswagen Golf Norges mest solgte bil, og i 2013 kom den elektriske varianten av modellen på markedet. De siste årene har Volkswagen kommet med flere nye modeller i den helelektriske ID-serien. De mest solgte modellene til Volkswagen i Norge har i mange år vært elektriske.

  (NTB)