<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mainstream har refinansiert milliardgjeld

Milliardlån fra DNB er en del av restruktureringen i de to kriserammede datterselskapene i Chile.

Publisert 14. nov. 2023 kl. 18.49
Oppdatert 15. nov. 2023 klokken 13.12
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 310 ord
STOREIER: Aker Horizons' konsernsjef Kristian Røkke (t.h.) sitter i styret i Mainstream Renewable Power som har hatt kreditorer på ryggen Foto: Iván Kverme

AKH

Aker Horizons melder tirsdag at datterselskapet Mainstream Renewable Power har konkludert restruktureringen av de to datterselskapene Huemul og Condor i Chile.

Mainstream har hatt store problemer med kraftprosjekter i Andes-regionen i det søramerikanske landet og forsinkelser har gjort at selskapet havnet i mislighold med långivere. I slutten av juli børsmeldte Aker Horizons at det var blitt påbegynt en rettslig restrukturering.

Unngår ny egenkapital

Betingelser for seniorgjeld på rundt 1 milliard dollar er blitt reforhandlet. Renter på dette lånet vil betales først i tredje kvartal 2026, mens renten på lånet knyttet til Condor og Huemul er utsatt til henholdsvis 2027 og 2029.

Videre har Mainstream forpliktet seg til 145 millioner dollar i nye sikrede lån til selskapene, mens eksisterende messaninlån er reforhandlet og restrukturert. Tilbyderne av messaninlånet, et fond styrt av den amerikanske forvalteren Ares Management, kommer inn og blir minoritetseier i Andes-porteføljen.

I kapitalinnsprøytningen vil det i tillegg inngå ny finansiering på inntil 220 millioner dollar fra DNB, med støtte fra aksjonærene, og det unngås dermed en egenkapitalinnsprøytning.

Refinansieringen vil gi et finansielt fundament for porteføljen med sol- og vindprosjekter for Huemul og Condor, heter det i børsmeldingen.

– Vi er svært fornøyde med å fullføre restruktureringsprosessen. Støtten fra lånegiverne viser deres tillit til langtidsutsiktene til våre selskaper. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med myndighetene og industrien i Chile for å adressere de gjeldende forstyrrelsene i markedet, med mål om å sikre rettferdige vilkår for all form for elektrisitetsproduksjon i fremtiden, sier Mary Quaney, adm. redaktør, i Mainstream.

Ny nedskrivning

I slutten av fjoråret tok Aker Horizons en nedskrivning på 3,6 milliarder kroner, i all hovedsak på grunn av økte renter og nye antagelser relatert til begrenset overføringskapasitet på kraftnettet i Chile.

Nå har det blitt gjort beregninger med nye antagelser i nedskrivningen på 4,2 milliarder kroner pr. 30. juni i år relatert til Andes-porteføljen.