<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rana Gruber med rekordsterkt kvartal

Rana Gruber leverte det sterkeste kvartalet i selskapets historie, med rekordhøy produksjon og 3,23 kroner per aksje i utbytte.

Publisert 15. nov. 2023 kl. 08.17
Oppdatert 15. nov. 2023 klokken 08.22
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 267 ord
REKORDHØY PRODUKSJON: Adm. dir. Gunnar Moe i Rana Gruber. Foto: Iván Kverme

 

Rana Gruber fikk et driftsresultat på 251,2 millioner kroner i tredje kvartal. Dette er en oppgang fra 52,4 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Inntektene i kvartalet endte på 470,8 millioner kroner, som er mer enn en dobling fra fjoråret da selskapet hadde inntekter på 230,5 millioner kroner.

Oppgangen skyldes høyere realiserte priser enn bokførte inntekter fra skipninger i forrige kvartal, økt salgsvolum, høyere priser på jernmalm og valutaeffekter fra en svekket norsk krone, skriver gruveselskapet i sin rapport. Justert nettoresultat etter skatt endte på 171,2 millioner kroner, opp fra 55,4 millioner kroner tredje kvartal i fjor. 

– Tredje kvartal markerer en milepæl i Rana Grubers historie med den høyeste produksjonen som noen gang er registrert i et kvartal. Samtidig fortsetter vi å skape verdier for våre aksjonærer og utbetaler 70 prosent av det justerte nettoresultatet som utbytte – for ellevte kvartal på rad, sier Gunnar Moe, administrerende direktør i Rana Gruber.

Utbyttefest

Selskapet la frem produksjonsoppdatering for kvartalet tidligere i oktober, og varslet i forbindelse med det tidenes beste kvartal. Jernmalmprodusenten Rana Gruber produserte 503.000 tonn konsentrat i tredje kvartal 2023. Det er en økning fra 469.000 tonn i tredje kvartal i fjor.

I går endte aksjen opp 7,3 prosent til 71,90 kroner etter en melding tirsdag ettermiddag om at utbyttet for tredje kvartal blir på 3,23 kroner. Med det øker selskapet utbyttet i tredje kvartal med 40 prosent. 

SpareBank 1 Markets oppjusterte sitt kursmålet for Rana Gruber fra 65 til 75 kroner og gjentok sin kjøpsanbefaling i går. Også DNB Markets har kjøpsanbefaling på aksjen, og et kursmål på 75 kroner. Så langt i år er aksjen opp 61,1 prosent.