<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kutter kraftig i planer for batterifabrikk

Den amerikanske bilprodusenten Ford kutter investering i en planlagt batterifabrikk med 1,5 milliarder dollar 

  Publisert 21. nov. 2023 kl. 17.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 186 ord
  KUTT: Konsernsjef Jim Farley i Ford annonserte i Februar store planer om en batterifabrikk i Michigan. Nå annonserer selskapet store kutt i investeringsplanene.  Foto: NTB

  Den amerikanske bilprodusenten Ford annonserte tirsdag at de kutter kraftig i planene for utbygging av en batterifabrikk i delstaten Michigan. Det melder CNBC. Nyheten kommer omtrent to uker etter norske Freyr annonserte at de vil skalere opp batteriproduksjon i USA, da de mener amerikanske rammebetingelser er særlig gode. 

  Ford gjør imidlertid en annen vurdering, og kutter kraftig i budsjettet for utbygging, som orginalt lå på omtrent 3,5 milliarder dollar. Selskapet sa de vil kutte forventet produksjonskapasitet med 43 prosent, samtidig som forventet antall ansatte reduseres fra 2 500 til 1 700. Det amerikanske mediet CNBC anslår at Ford sin investering i batterifabrikken vil utgjøre omtrent 2 milliarder dollar. 

  – Vi har vurdert alle faktorer. Dette inkluderer etterspørsel og forventet vekst i salg av elbiler, våre forretningsplaner, produktutviklingsplaner og muligheten for å sikre at vi kan skape en bærekraftig virksomhet, sa  kommunikasjonssjef Mark Truby i Ford under en mediebriefing, og fortsatte: 

  – Etter å ha vurdert alt dette, er vi nå klare til å bekrefte at vi går videre med fabrikken, delv om det blir i mindre skala og omfang enn det vi opprinnelig kungjorde. 

  Fabrikken har forventet åpning i 2026.