<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Akobo Minerals har nådd gullmalm i Etiopia

Akobo Minerals har nådd gullmalmen ved Segele-gruven, melder selskapet mandag. 

Publisert 27. nov. 2023 kl. 11.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
KLART FOR ÅPNING: Akobo Minerals melder at Segele-gruven er klar for produksjonsstart. Her Jørgen Evjen, adm. direktør. Foto: Anders Horntvedt

Det Euronext Growth-noterte gruveselskapet Akobo Minerals, som graver etter gull i Etiopia, har nådd gullmalmen ved Segele-gruven etter 12 måneders arbeid, melder selskapet mandag. 

«Etter først å ha truffet på mineralisering tidlig i 2020 og nå endelig truffet på dette unike funnet under jorden, er dette et viktig øyeblikk for vår organisasjon og alle våre støttespillere der ute», kommenterer administrerende direktør Jørgen Evjen i meldingen.

Selskapet trekker videre frem at malmfunnet ble forsinket med flere måneder på grunn av «betydelige feil begått av den tidligere kontraktgruvearbeideren».  

Klart for produksjon

Oppstarten av hovedanlegget er ventet å begynne så snart selskapet utvinner meningsfullt materiale med gull fra gruven. Flere detaljer skal bli gitt i presentasjonen for tredje kvartal.

Neste skritt for Akobo Minerals blir å begynne produksjonen ved pilotanlegget. I den forbindelse planlegger selskapet sammen med gruve- og energidepartementet en offisiell åpning av Segele-gruven med føderale toppembedsmenn, avhengig av deres tilgjengelighet, melder selskapet. Det er det sørafrikanske selskapet IW Mining som har fått i oppgave å etablere og drive Segele-gruven.