<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Industrigigant nedskriver 5,9 mrd.

Norsk Hydro tar nedskrivninger på 5,9 milliarder i fjerde kvartal 

Publisert 21. des. 2023 kl. 08.02
Oppdatert 21. des. 2023 klokken 09.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
Karmøy 20220620. Hydro Aluminium Karmøy. Her produseres primæraluminium. Anlegget er et av Europas største aluminiumsverk. emneord: Norsk industri, industriproduksjon, fabrikk, produksjonsanlegg, aluminium, aluminiumsproduksjon, metaller, metall, alu, materialer, lettmetall, bauxitt, alumina, grunnstoff. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NTB

 

Utfordrende markedsforhold for alumina og usikkerhet knyttet til australske kraftpriser gjør at Norsk Hydro vil rapportere samlede nedskrivninger på om lag 5,9 milliarder kroner i resultatet for fjerde kvartal.

Hydro vil skrive ned verdien av:

  • goodwill i Bauxite & Alumina (B&A), Brasil
  • bygninger, maskiner og utstyr i aluminaraffineriet Alunorte og
  • bauksittgruven Paragominas
  • utsatt skattefordel i Alunorte
  • bygninger, maskiner og utstyr knyttet til aluminiumsverket Tomago, Australia

Nedskrivningene regnes som en justeringspost i Hydros alternative resultatmål, justert resultat, og vil ikke redusere utbyttet for 2023.

Det estimerte tapet ved nedskriving i B&A er om lag 3,8 milliarder kroner. Det estimerte tapet ved nedskrivning i Aluminium Metal er om lag 600 millioner. 

Det har også blitt gjennomført en evaluering av tidligere regnskapsført utsatt skattefordel. Hydro har konkludert med at det er større usikkerhet om de ubenyttede skatteposisjonene vil kunne utnyttes som fradrag i fremtidige resultater og vil derfor kostnadsføre utsatt skattefordel på omtrent 1,4 milliarder kroner i fjerde kvartal.