<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Et sterkt kvartal

Produksjonen falt for Rana Gruber i fjerde kvartal, etter fem dager med produksjonsstans.

  Publisert 5. jan. 2024 kl. 08.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 165 ord
  FORNØYD: Rana Gruber-sjef Gunnar Moe. Foto: Iván Kverme

   

  Rana Gruber produserte 452.000 tonn konsentrat i fjerde kvartal 2023, ned fra 460.000 tonn i samme periode året før, går det frem av en oppdatering fredag.

  Selskapet karakteriserer likevel kvartalet som sterkt, og viser til en planlagt vedlikeholdsstans på fem dager som ble gjennomført i fjerde kvartal i fjor. Stansen ble iverksatt for å forbedre magnetitt-prosessen, i tillegg til mindre oppgraderinger av Fe65-prosjektet.

  Salget av hematitt kom inn på 406.000 tonn i fjerde kvartal 2023, tilsvarende syv leveranser. 

  Omtrent to tredjedeler av lasten ble lastet innen utgangen av året og vil bli inntektsført i fjerde kvartal. Den resterende delen av frakten vil bli inntektsført i første kvartal 2024.

  Rana Gruber har steget over 60 prosent på Oslo Børs de siste 12 månedene, blant annet hjulpet av et rekordsterkt tredje kvartal. Samtidig passerte selskapets totale utbytteutbetalinger én milliard kroner siden børsnoteringen.

  – Vi er stolte over at vi klarer én milliard såpass raskt, sa konsernsjef Gunnar Moe til Finansavisen i kjølvannet av kvartalsrapporten som ble lagt frem 15. november i fjor.