<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vow permitterer ansatte i Norge

Vow har sendt ut midlertidig permitteringsvarsel til 22 ansatte i Norge: – Nå er det fornuftig, sier sjefen.

Publisert 13:18 26. jan. 2024
Oppdatert 14:44 26. jan. 2024
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
NEDBEMANNER: Adm. direktør i Vow, Henrik Badin, har sett seg nødt til å gi ut permitteringsvarsler. Foto: Iván Kverme

– Vi har gitt midlertidig permitteringsvarsel til 22 ansatte i Norge, sier adm. direktør i Vow, Henrik Badin, til Finansavisen.

Selskapet hadde gjennom den norske virksomheten 160 ansatte før permitteringen. Dermed betyr permitteringen en nedbemanning på litt over 13 prosent av arbeidsstyrken i Norge. Globalt har konsernet 240 ansatte.

– Vi har stor forståelse og tilrettelegger så godt vi kan for de som er berørt. Jeg håper de kan komme fort tilbake.

Effektiviteten skal opp

Vow, tidligere Scanship Holding, utvikler og leverer løsninger for avfallshåndtering og avløpsrensing til markeder over hele verden.

Aksjekursen har lagt et vondt år bak seg. Fra toppen på over 20 kroner pr. aksje har aksjen falt med nesten 50 prosent til nå 10,94 kroner.

– Selskapet har ligget med en del overkapasitet som følge av en sterk vekst, men nå er det fornuftig å redusere kapasiteten. Det er ikke noe som betyr at omsetningen skal ned, men heller at effektiviteten skal økes, sier sjefen.

Det skal ha vært full enighet i styret om avgjørelsen.

Kostnadspress

Inflasjon og høyere kostnader i forsyningskjeden førte til en kostnadssmell på 35 millioner kroner i Maritime Solutions-virksomheten i tredje kvartal.

Inntektene endte på 254,6 millioner kroner, opp fra 193,7 millioner samme periode året før. Inkludert kostnadssmellen fra Maritime Solutions falt resultatet før av- og nedskrivinger. EBITDA kom inn på minus 15,5 millioner kroner, mot positive 25,1 millioner i tredje kvartal 2022.

Inntektene for hele 2023 er estimert til å overstige 900 millioner kroner, og selskapets ordrereserve er på over 2 milliarder kroner.