<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardrush i Kongsberg: Store investeringer, utbytter og vekst

  Publisert 9. feb. 2024 kl. 17.36
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 102 ord
  Milliardrushet fortsetter i Kongsberg Gruppen: Store investeringer, utbytter og vekst
  09.02.2024 Omsetningen har doblet seg på noen år til over 40 milliarder, utbyttene økes og det investeres stadig mer for å møte en tilsynelatende endeløs appetitt for forsvarsløsninger. Hvordan håndterer Kongsberg Gruppen denne kraftige veksten samtidig som man prøver å unngå overinvesteringer og en utvanning av den gode lønnsomheten? Vi spør konsernsjef Geir Håøy som fredag slapp tall markedet jublet over. I tillegg til forsvarsmarkedet spør vi om hvordan selskapet ser på maritim sektor der de er en ledende leverandør – i en tid der mange redere snakker om høye nybyggingskostnader og krevende teknologivalg.

  Omsetningen har doblet seg på noen år til over 40 milliarder, utbyttene økes og det investeres stadig mer for å møte en tilsynelatende endeløs appetitt for forsvarsløsninger. Hvordan håndterer Kongsberg Gruppen denne kraftige veksten, samtidig som man prøver å unngå overinvesteringer og en utvanning av den gode lønnsomheten? Vi spør konsernsjef Geir Håøy, som fredag slapp tall markedet jublet over.

  I tillegg til forsvarsmarkedet spør vi om hvordan selskapet ser på maritim sektor, der de er en ledende leverandør – i en tid der mange redere snakker om høye nybyggingskostnader og krevende teknologivalg.

  Se hele dagens sending av Økonominyhetene her:

  Kongsberg Gruppens endeløse vekst, Equinors pengeflom utenlands og Ferrari Purosangue
  09.02.2024 En tilsynelatende endeløs vekst, ordreinngang, investeringsbehov og utbyttevekst preger Kongsberg Gruppen, men hvordan håndterer selskapet den voldsomme oppturen som bare fortsetter? Vi spør konsernsjef Geir Håøy som også forteller hva han ser skje innen shipping og nybygg inn i 2024. Det blir også mer om den voldsomme inntektsveksten Equinor venter utenlands fra olje og gass de kommende årene, når vi snakker med internasjonal direktør Philippe Mathieu. I tillegg blir det litt bil inn mot helgen når kollega Andreas Scheel tar oss med for å se på det Ferrari ikke vil kalle en SUV: Ferrari Purosangue.