<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brudd i meklingen – over 5.000 kan bli tatt ut i streik

Det er brudd i den frivillige meklingen mellom Fellesforbundet og NHO Byggenæringen. Over 5.000 kan bli tatt ut i streik.

Publisert 8. apr. 2024 kl. 11.09
Oppdatert 8. apr. 2024 klokken 11.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
GÅR UT FREDAG: – Vi er forberedt på at tvungen mekling kan være krevende, og vil ikke nøle med å ta i bruk streikeverktøyet dersom det blir nødvendig, sier Fellesforbundet. Foto: Gard Setsaas

Saken oppdateres.

Fellesforbundet har i dag brutt den frivillige meklingen med NHO Byggenæringen på Overenskomsten for byggeindustrien. Det er sendt varsel om plassfratredelse for 5.739 medlemmer, skriver Fellesforbundet i en pressemelding.

Riksmekleren har innkalt partene til tvungen mekling med oppstart torsdag 11. april klokken 10:00. Fristen for tvungen mekling går ut fredag 12. april kl. 24.

Dersom partene ikke kommer til enighet innen fristen kan 5.739 arbeidstakere i byggeindustrien bli tatt ut i streik. Varselet om plassfratredelse omfatter 316 bedrifter.

Fellesforbundets forhandlingsleder Hege Espe understreker at målet er å komme til enighet gjennom mekling. Men dersom dette ikke går, er streik et faktum.

– I årets lønnsoppgjør for byggeindustrien stiller vi viktige og rettferdige krav som vil bidra til å styrke bransjen. Vi går til meklingen med mål om å komme til enighet med NHO Byggenæringen, og har troen på at vi med Riksmeklerens hjelp vil oppnå et godt resultat for våre medlemmer, sier Espe, og legger til:

– Vi er samtidig forberedt på at tvungen mekling kan være krevende, og vil ikke nøle med å ta i bruk streikeverktøyet dersom det blir nødvendig. Derfor har vi varslet om et bredt uttak, og informert våre medlemmer og tillitsvalgte om at de må forberede seg på en potensiell streik.