<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus om lakseaksjer: Vi ser noen mørke skyer i horisonten

ABG Sundal anbefaler kjøp av seks lakseaksjer, men frykter negative overraskelser.

Publisert 30. jan. 2020 kl. 13.05
Oppdatert 30. jan. 2020 klokken 13.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
Foto: NTB scanpix

ABG Sundal Collier ser fare for negative overraskelser i sjømataksjer, melder TDN Direkt.

Meglerhuset viser ifølge nyhetsbyrået blant annet til at gode utsikter til tilbud mot etterspørsel, sterk estimert trend i resultat pr. aksje inn i 2020, som har gitt en solid direkteavkastning, har ført til multippelekspansjon, og dermed høyt prisede aksjer. På bakgrunn av dette ser meglerhuset potensiale for negative overraskelser.

«Selv om høye laksepriser i første halvår av 2020 kan gi et fortsatt positivt investorsentiment, ser vi noen mørke skyer i horisonten», skriver meglerhuset.

Ifølge TDN Direkt viser ABG blant annet til forstyrrelsene coronaviruset kan gi mot det asiatiske markedet. Meglerhuset har også lagt på 0,5 kroner pr. kilo i estimatene for å beregne en potensiell grunnrenteskatt, hvor det er ventet flere nyheter innen sommer 2020.

Anbefalinger

ABG anbefaler kjøp av både Austevoll Seafood, Grieg Seafood, Lerøy Seafood, Norway Royal Salmon, Salmones Camanchaca.

Kursmålet på Austevoll og Lerøy holdes i ro på henholdsvis 115 og 72 kroner, mens det for Grieg blir løftet fra 150 til 157 kroner. 

Meglerhuset løfter også kursmålet på Norway Royal Salmon fra 241 til 262 kroner, mens det for Salmones Camanchaca blir hevet fra 8,8 til 9,4 dollar.

«Med en gjennomsnittlig oppside til våre kursmål på seks prosent, har vi en forsiktig tilnærming. Vi finner Mowi og Bakkafrost mindre attraktive, mens vi foretrekker Lerøy Seafood og Salmar blant de større selskapene», skriver meglerhuset.