<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Molde beskyldes for tyveri av 130 millioners-spiller

Spillerens tidligere klubb hevder Chelsea har kjøpt en spiller Molde ikke eide.

Publisert 12. jan. 2023 kl. 13.24
Oppdatert 12. jan. 2023 klokken 20.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
STJÅLET ELLER KJØPT: Molde beskyldes for å selge en spiller de ikke hadde rettighetene til. Salget til Chelsea i Premier League skal ha innbrakt 130 millioner kroner i Norgeshistoriens største fotballtransaksjon. FOTO: NTB

Regjerende seriemester, Molde Fotballklubb, solgte på tampen av fjoråret Datro David Fofana til Chelsea for angivelig 130 millioner kroner. Nå beskyldes Molde for å ha stjålet spilleren fra moderklubben i Elfenbenskysten.

– Molde stjal spilleren vår, sier Marco Taddei Né, president i Abidjan City of Côte d'Ivoire, til det norske fotballtidsskrifet Josimar.

Abidjan City i Fofanas hjemland Elfenbenskysten, hevder at spilleren aldri ble solgt til Molde. Det mener også det ivorianske fotballforbundet (FIF), ifølge Josimar, som viser til en rettsavgjørelse fra 30. november i fjor.

Avgjøres hos CAS

Molde sikret seg spilleren i kamp med flere europeiske klubber og Fofana var spilleklar 22. februar 2021, ifølge lisensavdelingen i Norges Fotballforbund (NFF). Europeiske klubber skal ha vært villige til å betale rund 10 millioner kroner for spilleren Molde fikk gratis.

Nå havner beskyldningene og disputten om gyldigheten av Fofanas kontrakt i den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS), det bekrefter direktør i Molde, Ole Erik Stavrum overfor Josimar.

– Molde bekrefter at det er en pågående tvist som skal avgjøres av Idrettens voldgiftsrett (CAS) mellom en tidligere klubb av Fofana (Abidjan City), Molde og spilleren, sier Stavrum til fotballnettstedet.

Han sier også at saken som skal opp hos CAS ikke har noen innvirkning på overgangen fra Molde til Chelsea.

– Vi kan bekrefte at tvisten ikke er av betydning for Chelsea, og ikke vil påvirke Datro Fofanas overgang fra Molde FK til Chelsea, skriver han i en epost til Josimar.